Aanbod in mindfulness voor bedrijven en scholen

Mindfulness voor bedrijven en scholen

Waarom zou u als directeur of manager van een bedrijf of school een mindfulness cursus voor medewerkers willen aanbieden? Mindfulness is in Europa een breed geaccepteerde aanpak om beter met prestatiedruk en stress om te kunnen gaan. Door middel van de mindfulness cursus kunnen medewerkers hun energie beter verdelen, vergroten zij hun concentratievermogen en hun gevoel van welzijn. Daarnaast biedt mindfulness nog vele andere voordelen, zoals: beter slapen, meer empathie en creativiteit.

Hoewel de training in basis steeds dezelfde vaardigheden aanleert, zijn er aanpassingen mogelijk in de de intensiteit en de vorm zodat dit aansluit bij de doelgroep. Vandaar dat er voorafgaand aan de cursus of presentatie eerst overleg met u plaatsvindt over uw wensen.

  • Basistraining Mindfulness

Hierbij bied ik de basistraining van mindfulness voor bedrijven en scholen aan. Voorafgaande aan de training houden we een intake plaats om uw wensen voor de doelgroep te bespreken. De basistraining is normaliter een 8- weekse cursus met lessen van 2 uur. Naast deze lessen wordt van de deelnemers ook verwacht dat zij dagelijks oefeningen doen in aandachtstraining.

De intensiteit van de training kan in overleg met uw organisatie aangepast worden. De cursus vindt plaats binnen uw eigen bedrijf of een overeen te komen locatie. Om overleg te plegen voor de aanvraag van de basiscursus, kunt u het beste telefonisch of per e-mail contact opnemen.

Duur: 1,5 uur -2 uur per sessie, echter duur valt nader te bepalen

Kosten: 450 euro per deelnemer

Praktische informatie

Aantal deelnemers: Maximaal 12 personen per groep

Locatie: Er dient een geschikte groepsruimte beschikbaar te zijn of in overleg kan er samen gekeken worden naar een geschikte huurlocatie (kosten voor afnemend bedrijf).

Kleding: Deelnemers dienen voor de trainingen en workshops gemakkelijk zittende kleding aan te trekken. In de lesruimte dragen we geen schoenen, dus neem eventueel warme sokken of sloffen mee. Sommige personen kunnen het warm en anderen juist koud krijgen tijdens meditatie. Hoewel er dekentjes beschikbaar zijn, mag je altijd je eigen dekentje of een trui meenemen.

Eten en drinken: Tijdens de trainingen wordt niet gegeten. Deelnemers mogen wel een eigen waterflesje meenemen.

Materialen: Vivicíta verzorgt op de locatie matten, zitkussens en dekentjes. Het staat deelnemers vrij om eigen materialen mee te nemen.

Aanmelden: Gelieve telefonisch contact op te nemen. Door middel van een intake-gesprek kunnen wij uw wensen bespreken en kijken of Vivicíta voor u de juiste partij is om mee in samenwerking te gaan.

Betaling: Door middel van overschrijving maximaal 30 dagen na het ontvangen van de factuur. Betaling gebeurt altijd voorafgaand aan de dienstverlening.

  • Presentatie over Mindfulness

Vivicíta verzorgt ook workshops over mindfulness voor bedrijven en scholen. Het is een korte theoretische uiteenzetting van mindfulness inclusief een oefening. Het geeft bedrijven en organisaties inzicht in de uitgebreide training en de toepassingen van mindfulness tijdens het werk of in de klas.

Duur: 1,5-2 uur

Kosten: 175 euro

 

mindfulness training en workshops voor bedrijven en scholen