e-Coaching

Boek direct online uw afspraak:


Wat is e-Coaching?

U stoeit al een poosje met een vraag in uw privéleven of op uw werk. U voelt dat het tijd is voor verandering, maar ziet niet hoe. Inmiddels heeft u reeds diverse boeken gelezen en trainingen gevolgd, maar het lukt u niet op de opgedane kennis echt om te zetten in actie, waardoor er in feite weinig verandert in uw dagelijks leven. Dan kan een coach een uitkomst voor u zijn.

Vivicíta biedt online coaching voor vrouwen aan, waarbij u gewoon vanuit huis de ondersteuning kunt krijgen die u wenst!

Plan hier direct uw gratis kennismakingsgesprek!

Vraagstukken voor e-Coaching?

Vraagstukken waarmee we aan de slag kunnen gaan middels e-coaching, kunnen te maken hebben met:

 • Persoonlijke ontwikkeling en Bewustzijn
 • Gezinsleven & Mindful Opvoeden
 • Werk/Carrière

e-coaching voor vrouwen

Hoe werkt e-Coaching?

Vivicita biedt individuele e-Coaching aan. Hierbij maak life coach Stephanie Sijbesma – van Bragt gebruik van Oplossingsgericht coachen en Mindful coachen die zich beide kenmerken door een socratische werkwijze.

Bij een socratische werkwijze wordt er vooral gekeken naar wat de u zelf wil en welke talenten u in huis heeft om dit te bereiken. Door de juiste wijze van bevraging en begeleiding leert helder inzicht te krijgen wat uw waarden, droomdoelen en prioriteiten in het leven zijn. Middels deze vorm van coaching bent u beter in staat naar uw innerlijke stem te luisteren en keuzes te maken die echt bij u passen. Daarnaast leert u stress en tegenslagen beter te verwerken en te hanteren. Samen verkennen we hoe we de uitdagingen op weg naar uw doelen kunnen overwinnen en welke concrete stappen genomen moeten worden. We bedenken samen wat u nodig heeft om gemotiveerd te blijven zodat u duurzaam kunt werken aan uw eigen doelen, ook lang nadat de coaching beëindigd wordt.

Afhankelijk van uw coachvraag, kunnen we gebruik maken van technieken uit andere therapie- en coachvormen, zoals:

 • Acceptance and Commitment Therapy (ACT)
 • Cognitieve Gedragstherapie (CGT)
 • Voice Dialogue
 • Mindfulness-based Stress Reduction (MBSR) / Mindfulness-based Cognitive Therapy (MBCT)
 • Schema Therapie
 • NeuroLinguistisch Programmeren (NLP)

Hoe ziet het traject van e-Coaching eruit?

We starten met een eerste kennismaking. Middels een gratis kennismakingsgesprek (45 minuten) breng ik in eerste instantie uw huidige situatie in kaart. Daarna is het belangrijk om samen een duidelijk doel te stellen, waar u aan zou willen werken. Door het stellen van een doel en het uitwisselen van wederzijdse verwachtingen, kunnen u en de coach duidelijke focus houden. Als de huidige situatie en uw doel voor de coaching duidelijk zijn, is het mogelijk om een tijdspad uit te zetten. U en de coach spreken samen af hoeveel coachsessies nodig zullen zijn. De coach maakt een rapport op over de kennismaking met de daarin overeengekomen sessies. U heeft vervolgens 14 dagen de tijd om aan de coach te laten weten of u verder wilt gaan met coaching of er toch vanaf wilt zien.

Indien u verder wilt gaan, plant u online uw sessie in. Elke sessie wordt afgesloten met huiswerkopdrachten. Uiteindelijk ligt de verantwoordelijkheid voor het slagen van de coaching toch bij uzelf. U zult zelf aan de slag moeten om uw doelen, dromen en wensen waar te maken. De coach is uw steun en toeverlaat tijdens dit proces, maar kan niet het werk dat u te doen staat, uit handen nemen.

Samen met de coach, zult u de sessies regelmatig evalueren. Hierbij kijken we naar de inhoud en het verloop van de sessies. We kijken of u de gewenste resultaten boekt en hoe ik u, als coach, nóg beter kan ondersteunen, mocht dat nodig zijn.

Plan hier direct uw gratis kennismakingsgesprek!

e-coaching vanuit huis

Waarom coaching bij Vivicíta?

Vivicita Centrum voor Mindfulness en Coaching:

 • stelt uw doelen en tevredenheid voorop;
 • gaat uit van gelijkwaardige relaties met cliënten;
 • werkt volgens de Internationale Ethische Code ter bescherming van de cliënt;
 • maakt gebruik van een evidence- en practice-based onderbouwing van de aanpak;
 • evalueert structureel de coaching middels de Coaching Monitor om succes te waarborgen.

Stephanie Sijbesma-van Bragt:

 • is een erkend mindfulness trainer;
 • is een NOBCO coach (aangesloten bij de Nederlandse beroepsvereniging voor coaches).

Praktische informatie

Afspraak maken: Telefonisch of direct online via het afsprakenformulier. U kunt meteen een datum en tijdstip prikken dat u schikt.

Afspraak annuleren: Kosteloos tot 24 uur voor de afspraak.

Kosten:  Uurtarief: 75 euro excl. BTW (1 sessie = 60 minuten)

Betaling: Betaling gebeurt middels overschrijving. U krijgt van de coach een factuur toegestuurd voor het aantal afgesproken sessies.

Software: Om aan e-coaching deel te kunnen nemen moet u deze software installeren en een account aanmaken.

Hardware: e-Coaching gebeurt online. Vandaar dat u een device nodig heeft met een (goede) internetverbinding. Daarnaast moet u beschikken over een werkzame webcam.

Algemene voorwaarden: Vergeet niet om de algemene voorwaarden te lezen. Deze vindt u hier.

Afspraak: Plan hier direct een gratis kennismakingsgesprek!

Voorbeelden vraagstukken

 • Persoonlijke ontwikkeling:

Els (52 jaar) staat altijd voor anderen klaar. Ze is een mooie zorgzame persoonlijkheid die niet snel ‘nee’ zal zeggen op een vraag. Maar die eigenschap heeft ook zijn keerzijde. Ze heeft nooit echt tijd en ruimte gevoeld om zich af te vragen wat zíj eigenlijk wil. Nu de kinderen volwassen en uit huis zijn, is ze minder nodig. Hoewel ze het ook best lastig vindt dat ze niet meer zo direct ‘nodig’ is, voelt ze dat het tijd is voor een ommekeer. Ze voelt zich eenzaam en verloren in dat proces en roept daarom de hulp van een coach in.

Tijdens de coaching leert Els ontdekken waarom ze het zo moeilijk vindt om tijd en ruimte voor zichzelf te maken. Zodra ze dit echter durft te doen, gaat ze langzaam ervaren waar haar eigen verlangens en dromen naartoe gaan. Ze droomt van een reis naar India en wil graag haar spirituele ontwikkeling boosten. Dat is iets waar ze eerder nooit aan toe heeft durven geven, uit angst voor veroordeling van haar omgeving. Samen bedenken we hoe ze haar droom kan realiseren en maken een stappenplan. Een jaar later vertrekt ze naar India en heeft de tijd van haar leven.

 • Persoonlijke ontwikkeling en werk-privé balans:

Guusje (34 jaar) heeft het de afgelopen jaren erg moeilijk gehad. In twee jaar tijd heeft ze een zeer moeilijke bevalling meegemaakt waarbij er ernstige complicaties zijn opgetreden, daarna werd er baarmoederhalskanker vastgesteld waar ze voor behandeld is en kreeg ze ook nog eens te maken met een forse huisbrand. De psychische klappen die ze heeft doorgemaakt, verwerkt ze in een traject met een psychologe. Bij mij komt ze terecht met de hulpvraag hoe ze de voortdurende fysieke spanning wat meer los kan laten en hoe ze leert om in het dagelijks leven keuzes te maken die ervoor zorgen dat ze tot rust komt.

Om ontspanning in alle lagen van het bewustzijn door te laten dringen, besluiten we samen dat Guusje twee keer per dag transcendente meditatie gaat toepassen. Dat helpt haar tevens om de dag in rust te starten en af te sluiten en haar gedachten te ordenen. De man van Guusje is huisvader en zij is kostwinner. Ze leert middels coaching haar eigen behoeften te ontdekken en deze adequaat te communiceren naar haar man, zodat zij op momenten dat ze thuis komt van haar werk en van zakenreizen echt tot rust kan komen. 

 • Gezin:

Marit (41 jaar) heeft vier kinderen. Haar leven is erg vol en ze komt niet toe aan zichzelf, laat staan aan de relatie met haar man. Tijdens de coaching bleek dat Marit veel ballen in de lucht probeert te houden en nogal wat verwachtingen heeft ten aanzien van zichzelf en haar kinderen. Het woord ‘moeten’ overheerste in haar verhalen.

Samen hebben we gekeken hoe zowel zij als haar kinderen minder ‘moeten’ door beter te luisteren naar waar de behoeften van het gezin werkelijk liggen. Ze ontdekte hoe haar hoge verwachtingen bepaald werden door haar eigen opvoeding en begreep dat ze eerst haar vader moest vergeven voordat ze verder kon. Marit vond het moeilijk om los te laten dat ze niet meer het perfecte gezin zou lijken naar de buitenwereld, maar zag ook in dat deze drang naar perfectie te veel van zichzelf en haar gezin kostte.

Ze heeft inmiddels een nieuwe balans gevonden in de tijdverdeling voor zichzelf, haar relatie en de kinderen waarmee ze recht doet aan ieders behoeften. Ook leerde ze de chaos die gepaard gaat met een jong gezin meer te omarmen in plaats van zich daar tegen te verzetten. Mindfulness oefeningen helpen haar nog dagelijks bij het omgaan met die gevoelens van weerstand en het beoefenen van acceptatie. 

 • Werk/Carrière:

Janique (22 jaar) is bijna klaar met afstuderen aan een HBO opleiding, waar ze altijd een excellente studente is geweest. Ze overweegt diverse mogelijkheden voor haar loopbaan na haar studie en vraagt mij om hulp bij het maken van de juiste keuze: verder studeren aan de universiteit, een eigen bedrijf beginnen, een baan accepteren die haar inmiddels al is aangeboden, of een jaar reizen.

Middels coaching brengen we haar kwaliteiten en onderliggende waarden en behoeften in kaart. We creëren voor Janique een helder overzicht van alle pro’s en con’s en komen tot een goed onderbouwd besluit dat past bij wie ze is en waar ze voor staat. Janique heeft inmiddels de baan geaccepteerd en is blij met haar keuze. Ze heeft het idee dat ze helemaal tot hier haar recht komt.


Boek direct uw afspraak online!