Stephanie Sijbesma-van Bragt

Curriculum vitae

Aan de Universiteit van Maastricht heb ik succesvol de studie Mental Health Sciences afgerond. Daarna ben ik aan de Radboudumc gepromoveerd op een nieuwe behandeling voor gezinnen van kinderen met astma. Deze behandeling helpt gezinnen om beter om te gaan met de uitdagingen die ze tegenkomen bij astma en helpt hen om de kwaliteit van leven te verbeteren. Momenteel wordt deze behandeling ingevoerd in diverse huisartspraktijken en ziekenhuizen in Nederland. Vervolgens heb ik enkele jaren met veel plezier mijn kennis en vaardigheden overgedragen aan young-professionals in opleiding tot coach en (toegepast) psycholoog aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en de Radboud Universiteit. Met veel liefde heb ik diverse onderwijsmodules ontwikkeld en gegeven om hen te laten ontplooien tot authentieke gesprekspartners en  gedegen hulpverleners.

In 2014 heb ik mijn eigen onderneming Vivicíta opgestart, waarbij ik begonnen ben met het verzorgen van mindfulness groeps-trainingen. Inmiddels is Vivicíta veel meer dan dat! Met Vivicíta hoop ik vrouwen te inspireren om het leven te gaan leven dat zij daadwerkelijk willen èn verdienen. Ik bied hiervoor diverse online en offline trainingen, workshops en coaching aan. Voor mijn volledige werkgerelateerde achtergrond, kunt u mij ook op LinkedIn vinden en laten we vooral samen connecten!

Mijn verhaal

Soms voel je aan alles in je leven dat je niet op je plek zit. Het knaagt. Dat gevoel herken ik…

Mijn naam is Stephanie Sijbesma-van Bragt. Jaren geleden zat ook ik in de verkeerde relatie, het verkeerde werk, ik woonde op de verkeerde plek. Maar ja, ik deed het er maar mee, want dit was alles wat ik kende en voelde vertrouwd en zeker. Zelfs al betekende dit dat ik me somber, leeg en geleefd voelde.

Jarenlang bleef ik keuzes maken vanuit verkeerde motieven die al even verkeerde uitwerkingen hadden in mijn leven. Pas toen ik het innerlijke besluit nam om mijn oude ‘ik’ vaarwel te zeggen, leerde mezelf beter kennen en maakte daardoor ook betere keuzes. Ik durfde langzaam steeds meer naar mijn innerlijke missie te luisteren. Wie ben ik ècht? Wat drijft mij? Waaraan wil ik met hart en ziel bijdragen?

Ik hield me niet meer bezig met goedkeuring van anderen. Ik durfde te staan voor mijn eigen waarheid. Ik forceerde me niet langer om te voldoen aan andermans verwachtingen en adviezen, maar leefde mijn eigen leven. Vanaf dat moment, voelde ik me lichter, geliefd en gedragen door het leven. Het begon te stromen.

Naast mijn werk bij Vivicíta, vind ik het heerlijk om mijn tijd door te brengen met mijn waardevolle gezin. Ik ben getrouwd met Jaap en wij hebben samen twee prachtige dochters Roos en Linde. Samen met hen geef ik koers aan mijn leven en onderneem ik in mijn vrije tijd plezierige en ontspannende activiteiten. Zo houden we ervan om in de weekenden samen te wandelen in de natuur en vrienden op te zoeken. Op de momentjes voor mezelf, duik ik graag in een goed boek of ben ik te vinden op mijn yoga-mat! Inmiddels beoefen ik al 12 jaar meditatie en yoga. Zodra ik de tijd ervoor vind, zit ik achter mijn naaimachine om mijn eigen kleding te ontwerpen. En als niemand kijkt, eet ik graag ‘s avonds op de bank een lekkere zak Doritos of chocolade koekjes. Op mijn persoonlijke bucket-list staat nog: een wereldreis in een camper.

mindful eten